Geen regio geselecteerd

Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide heeft nieuwe voorzitter

Van links naar recht, Cees van Liere, Martin Groffen en Herman Suykerbuyk

Redactie Redactie

Het grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide is na zes jaar gescheiden van haar voorzitter. Cees van Liere is gestopt als voorzitter en heeft zijn functie overgedragen aan uittredend wethouder van de gemeente Woensdrecht, Martin Groffen.

Het grenspark ligt voor een belangrijk deel binnen de gemeente Woensdrecht maar valt ook ten deel aan de Vlaamse gemeentes Kalmthout, Essen en Stabroek. Het park bestaat uit 6000 hectare grond waar verschillende soorten planten en dieren leven. Binnen het gebied zijn verschillende fraaie uitzichten te bewonderen. Er zijn veel verschillende organisaties actief in het natuurgebied; Agentschap voor Natuur & Bos, Natuurmonumenten, Natuurpunt, Staatsbosbeheer en de Bosgroep. Met al deze partijen werkt het Grenspark als afstemmend en coördinerend middelpunt.

Martin Groffen is geen onbekende van de streek en ook geen onbekende van het Grenspark. Hij is 12 jaar actief geweest als wethouder van de gemeente Woensdrecht en neemt daar binnenkort afscheid. Groffen is ook al lid geweest van de Bijzondere Commissie van het Grenspark. Groffen wil toezien op de continuïteit van de organisatie, de belangen afwegen, de koers verder uitdragen en zeker ook blijvende betrokkenheid van de omgeving bij het Grenspark genereren. Het Grenspark is verheugd met de komst van Martin Groffen als bestuurder.