Geen regio geselecteerd

Grenspark kiest voor kleine maar belangrijke naamsverandering

Redactie Redactie

Het grensoverschrijdende park De Zoom-Kalmthoutse Heide heeft een bescheiden maar toch belangrijke naamsverandering ondergaan. Het heet vanaf nu ‘Grenspark Kalmthoutse Heide’. Dat maakte nieuw voorzitter Martin Groffen woensdagmiddag bekend.

Groffen geeft hierbij aan dat de ondertitel ‘twee landen – één natuur’ de nadruk op het grensoverschrijdende legt. Via bebording, kaarten, folders en gastheren duidt het Grenspark de omvang en rijkdom van het natuurgebied aan.

Zichtbaar zijn is een belangrijk streven van het Grenspark. Het Grenspark vertegenwoordigt een uitgestrekt grensoverschrijdend gebied met veel natuurgebieden, poorten, entrees, horeca en routes. De omgeving en bezoekers hebben niet allemaal een compleet beeld van het Grenspark. Dat kan dus beter, want pas met een goed beeld raken omwonenden en bezoekers betrokken bij het gebied en wat er allemaal speelt. Tot op heden zorgde de naam dikwijls voor verwarring en onbegrip. Omdat hij zo lang was, kortte men de naam in naar gelang de voorkeur van de gebruiker. Het park krijgt naast een ander naam ook een ander logo, wat wel heel herkenbaar moet blijven.