Roosendaal

Groenhuysen: “Lever mondkapjes bij ons in”

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Er is een groot tekort aan mondkapjes in de zorg. In de verpleeghuizen van Groenhuysen is dat niet anders. De organisatie roept nu mensen op om mondkapjes in te leveren.

Er is grote behoefte aan schorten, mondkapjes en beschermbrillen, zegt Marjolein de Jong, voorzitter Raad van Bestuur Groenhuysen. De beschermingsmiddelen komen mondjesmaat binnen, waardoor een tekort op de loer ligt.

Groenhuysen doet daarom een beroep op mensen die nog mondkapjes in huis hebben. “Misschien bent u een manicure, pedicure, schoonheidsspecialist of tandarts en heeft u er over? Maakt niet uit welk type, wij kijken of ze bruikbaar zijn”, zegt De Jong. Er zijn twee inleverpunten voor mondkapjes:

  • Locatie Wiekendael in Roosendaal (adres Kalsdonksestraat 89, ingang Waterstraat): dagelijks open van 8:00 – 20:00 uur, ook in het weekend.
  • Hoofdkantoor in Roosendaal (adres: Bovendonk 29), maandag t/m vrijdag open tot van 8:00 – 17:00 uur. Buiten bij de voordeur staat een kar waar u ze in kunt doen.

Groenhuysen is ontstaan in 1993 uit een fusie tussen Charitas, het vroegere gasthuis, en diverse bejaardencentra uit Oudenbosch en omstreken. Zo’n 2300 medewerkers en nog eens 1300 vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor de 4000 klanten van Groenhuysen.