Hoogerheide

Grondstoffenbus Saver bezoekt basisschool De Stappen

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Leerlingen van basisschool De Stappen in Hoogerheide gaan nog meer afval scheiden. De Grondstoffenbus van regionale afvalinzamelaar Saver bracht woensdagochtend een bezoek aan de school. In de bus, een voormalige SRV-wagen, worden educatie en afval verenigd.

De Grondstoffenbus wordt door Saver ingezet ten behoeve van voorlichting op scholen, maar ook tijdens evenementen. Samen met milieu educatief centrum Stichting Natuurpodium uit Bergen op Zoom werd een leerzaam programma ontwikkeld.

In de bus kunnen leerlingen spellen spelen met het thema: het scheiden van afval, het hergebruik van belangrijke grondstoffen zodat er weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden en het ultieme hergebruik van huisraad zoals dat bij Stichting de Kringloper gebeurt. Daarnaast bevat het programma een creatieve workshop waarin de kinderen zelf iets kunnen maken van afval.

Niet alleen de leerlingen van De Stappen mochten de spellen uittesten, ook wethouders Jeffrey van Agtmaal en Lars van der Beek brachten een bezoek aan de Grondstoffenbus.

Basisschool De Stappen is één van de eerste scholen in de gemeente Woensdrecht die gebruik maakt van deze nieuwe educatieve dienst van Saver.

ZuidWest Update maakte de onderstaande reportage.

{webpage_link type=video id=4510}