Geen regio geselecteerd

Groot deel Bergen op Zoom zonder water door breuk waterleidingen

Redactie Redactie

Een groot aantal huishoudens en bedrijven in Bergen op Zoom zijn woensdagmiddag zonder water komen te zitten. Het betrof delen van het centrum, en de wijken gelegen aan de west, oost en noordkant van de stad.

Door een breuk in de hoofdleiding in de Melanendreef in Bergen op Zoom was een lekkage ontstaan. Tijdens het afdichten van de lekkage ontstonden er nieuwe breuken. Volgens Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant had dat te maken met de drukverhoging.

Een groot aantal bedrijven in de buurt van de Melanendreef zaten ook zonder water. Zo hebben Cargill, Nuplex en Philip Morris hun productieproces tijdelijk stil moeten leggen. Het Bravis ziekenhuis had wel water, maar er was sprake van weinig druk. Dat was ook het geval in het zuidelijke gedeelte van de stad.

De hulpdiensten zijn een tijdje bezig geweest met het afstoppen van de lekkages en het dichten van de breuken. Even voor 18:00 kon de Veiligheidsregio melden dat het grootste gedeelte van Bergen op Zoom weer voorzien was van water.

 

Foto: Anthony Decock (Christian Traets Fotografie)