Bergen op Zoom

Groot onderhoud wandelroutes Brabantse Wal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Deze zomer vindt er groot onderhoud plaats aan de acht wandelroutes van Stichting De Brabantse Wal. Alle markeringen op de 70 km wandelroutes in de streek worden vernieuwd. De bekende houten palen met geschilderde kop vergden veel onderhoud en worden allemaal vervangen. Daarnaast komt de stichting in het najaar met een nieuwe wandelgids.

Naast het vervangen van de houten palen worden alle wandelroutes afgestemd op het inmiddels aangelegde netwerk van wandelknooppunten. Dat betekent dat waar mogelijk de markeringen overgebracht worden op de bekende palen van de wandelknooppunten. Waar deze punten ontbreken, plaatst Stichting De Brabantse Wal zelf paaltjes met een markering. De paaltjes zijn gemaakt van recycleerbare kunststof en logen niet uit naar het grondwater.

In het najaar brengt Stichting De Brabantse Wal een nieuwe wandelgids uit waarin de vernieuwde routes zijn opgenomen. De gids geeft informatie over landschap, natuur en geologie op de Brabantse Wal, geïllustreerd met kaartjes en foto’s. Naast de acht routes van de Stichting zelf, komen er nog 14 andere gemarkeerde wandelroutes op de Brabantse Wal in deze gids.

De wandelgids Brabantse wal is een groot succes. De eerste editie verscheen in 1995. Dit wordt de vijfde editie. De verschijning is in het najaar gepland.

De gids zal te koop zijn bij VVV Brabantse Wal en de boekhandel.