Geen regio geselecteerd

Groot onderzoek naar drugsbende in Roosendaal: twee mannen aangehouden

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De recherche heeft donderdag bij verschillende panden in Roosendaal invallen gedaan in verband met een groot onderzoek naar een drugsbende. Twee Roosendalers zijn aangehouden.

Eén van de mannen werd door het flexteam van de politie opgepakt op de Van Beethovenlaan. De man reed daar in zijn auto en werd aan de kant gezet. Zijn auto is in beslag genomen. Na onderzoek werd in het voertuig bijna anderhalve kilo hennep gevonden.

Op hetzelfde moment werden er in Roosendaal in meerdere panden invallen gedaan, waaronder in een woning aan de Boulevard. Daar werd de andere verdachte aangehouden. In de woning werd een kilo hasj, een stroomstootwapen, pepperspray en ruim 13.000 euro aan contant geld in beslag genomen. Ook werd er een auto weggesleept. In een andere woning aan de Bredaseweg deed de politie ook een inval. Daar werden allerlei druggerelateerde spullen gevonden, zoals grote gripzakken, strijkzakken en weegschalen.

Er werden ook nog invallen gedaan in een ander pand aan de Boulevard en in een woning aan de Philipslaan. In dit laatste pand lagen verschillende hennepresten opgeslagen.