Oud Gastel

Grootschalig drugsonderzoek zorgt voor meerdere invallen in de regio

In de schuur stonden verschillende grondstoffen om drugs mee te maken | Foto: Christian Traets fotografie.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De ontdekking van het drugslab in Oud Gastel is onderdeel van een grootschalig drugsonderzoek in de regio. In Bergen op Zoom en Etten-Leur zijn namelijk ook invallen gepleegd. In totaal zijn er drie mensen aangehouden.

De drugsschuur in Oud Gastel staat op het terrein van de woning van een 51-jarige man en 26-jarige vrouw. Waarschijnlijk werd er methamfetamine en MDMA gemaakt in het lab. Er was geen direct gevaar voor de omgeving. Specialisten van Landelijk Forensisch Onderzoek (LFO) halen het lab op woensdag leeg.

Gevecht

De mannelijke bewoner werd gelijk aangehouden, maar de vrouw gaf zich niet makkelijk gewonnen. Ze ging het gevecht aan met het arrestatieteam. Hierdoor raakte ze zelf zodanig gewond dat ze naar het ziekenhuis moest. Een agent raakte ook gewond, maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis. De vrouw is aangehouden voor poging tot zware mishandeling.

Meerdere invallen

Ook bij een bedrijfspand aan de Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom zijn spullen in beslag genomen. Daar is een arrestatieteam dinsdagmiddag binnengevallen. Een 38-jarige verdachte uit Steenbergen is hierbij aangehouden. In zijn auto is ook ruim zes kilo MDMA gevonden, wat ook in beslag is genomen.

In een loods in de Florijnstraat in Etten-Leur zijn apparaten gevonden om drugs mee te maken. Ook deze spullen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Foto: Christian Traets fotografie.
Lees ook: Bewoonster pand drugslab naar ziekenhuis na gevecht met politie