Roosendaal

Grote ambities voor Draai van de Kaai editie 2022

Draai van de Kaai editie 2016

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Het wieler-event Draai van de Kaai beleeft dit jaar de 41e editie en de organisatie heeft de lat hoog gelegd. De ambitie is om als eerste Europees criterium twee gele trui winnaars mee te laten rijden. Het moet van het sportevenement op maandag 1 augustus een nog groter festijn maken.

Namen zijn nog niet te noemen, dat gaat afhangen van wie er winnen. Het idee is namelijk om de Tour de France winnaars bij de heren en dames naar Roosendaal te halen. Met name in die laatste categorie wordt dat spannend, aangezien dit pas een dag ervoor beslist zal zijn.

Grote namen

Er is tevens vernieuwd door de organisatie, door een mixed koppeltijdrit als onderdeel toe te voegen. Met dus een heren en dames profrenner ziet het publiek dan twee gele trui winnaars in actie. En dat gaan niet de enige grote namen zijn. Mathieu van de Poel is al vastgelegd en ook meervoudig winnaar Pascal Eenkhoorn is van de partij. De hoop is dat er meer bekende renners opdraven.

Veel te beleven

Het programma is wederom divers, met een rit voor nieuwelingen op een vernieuwd parcours, gevolgd door een dikke banden wedstrijd en daarna de finale van de fixed gear. De nationale en internationale damesrenners zijn vervolgens aan de beurt en voordat het criterium voor profs aanvangt is er nog die nieuwe koppeltijdrit.

Entertainment

Naast de ritten is er, zoals altijd, meer te doen. Niet alleen in de VIP lounge, waar volop live muziek en een walking dinner aangeboden worden en gasten de kans hebben renners te ontmoeten.

Op het evenementenplein, achter het voormalige EKP gebouw aan de Oostelijke Havendijk, is eveneens volop entertainment. Ook al op 31 juli. Daar treden het Roosendaalse gezelschap 4 Strings en hun stadgenoot Mike Alderson op. Hij brengt het Nederlandstalige lied. Verder staan op het podium onder meer Gerard Joling, Wilbert Pigmans, Django Wagner en René Schuurmans. Dit jaar is Tristar hoofdsponsor van het wielerfestijn.

Meer weten? Check hier de website van het evenement.