Wouwse Plantage

Grote brand in loodsen aan Plantagebaan in Wouwse Plantage

Foto: © Christian Traets Fotografie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Een grote brand heeft in Wouwse Plantage drie loodsen vernield. Er raakte niemand gewond. De brand brak maandagochtend rond 10.00 uur uit bij een boerderij aan de Plantagebaan in Wouwse Plantage. De drie loodsen staan tegen elkaar aan gebouwd en vormen een geheel. De enorme rookpluim was op kilometers afstand al te zien.

De brandweer is met groot materieel uitgerukt. Meerdere korpsen uit de regio zijn komen helpen de vlammenzee te blussen. Ze hebben vooral geprobeerd naastgelegen panden te beschermen. Het is gelukt het woonhuis brandvrij te houden. Wel ontstond er 150 meter verderop een kleine brand. Door de harde wind konden vonken met vuur zich verspreiden. Maar die brand was snel geblust.

Er kwam veel rook vrij bij de brand. De rookpluim was van veraf al te zien. De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft omwonenden het advies gegeven de ramen en deuren te sluiten, als ze last hebben van de rook. In de loodsen stonden vooral landbouwvoertuigen opgeslagen. De oorzaak van de brand nog niet bekend.