Roosendaal

Grote handhavingsactie op industrieterrein Majoppeveld

© Christian Traets Fotografie

Redactie Redactie

Tijdens een grote integrale handhavingsactie werd er door verschillende instanties waaronder de gemeente Roosendaal, de douane en de politie gecontroleerd op industrieterrein Majoppeveld. En zij kwamen nogal wat misstanden tegen.

Op verzoek van de gemeente Roosendaal controleerden de opsporingsambtenaren een aantal specifieke bedrijven, waarbij vermoedens van misstanden of onregelmatigheden bestonden.

Verborgen ruimte

Een loods verdeeld in meerdere bedrijfsunits werd door de politie doorzocht in het kader van de Wet Wapens en Munitie na het aantreffen van munitie. In een gedeelte van deze loods werd een verborgen ruimte in de vloer gevonden. Hier werden meerdere identiteitsbewijzen van diverse nationaliteiten en rijbewijzen aangetroffen van ogenschijnlijk één persoon en een mobiele telefoon.

Daarnaast zijn er meerdere auto’s in beslag genomen en zijn er hennepkweek gerelateerde spullen gevonden, deze zijn vernietigd. De Omgevingsdienst Midden en West-Brabant trad op tegen enkele milieuovertredingen. Tot slot werd er door de gemeente vastgesteld dat er enkele bedrijven waren gevestigd in strijd met het bestemmingsplan of zonder vergunning.