Roosendaal

Grote praktijkdag over toekomst (P)leisure in Roosendaalse Playdôme 

Herbert Kats Herbert Kats

Een grote praktijkdag voor ondernemers, investeerders, netwerkers en vooruitziende geesten op het gebied van (P)leisure. Dat is de kern van een bijeenkomst op 12 december in de Roosendaalse Playdôme, waar zo’n honderd deelnemers van gedachten wisselen over de toekomst van deze miljoenensector.

Het gaat over ‘het nieuwe Dagje uit’ van de familie, verduidelijkt organisator Hans van Leeuwen, CEO van Pleisureworld. En vooral: hoe dat te ontwikkelen en vorm te geven. Deze nieuwe soort wordt Family Entertainment Center (FEC) genoemd, vaak een mengvorm van de fysieke en de virtuele wereld.

Vakbeurs

Gastheer Nicky Broos: “Je ziet grote wijzigingen. Je bent er niet meer met een ballenbak en een koffiecorner.” Hij omschrijft de bijeenkomst als een soort vakbeurs. De gasten bestrijken alle sectoren van de Leisure-wereld: van intiatiefnemers tot bankiers.

Van Leeuwen, die zelf een trendlezing verzorgt, blikt vooruit: “Voor ons is dit weer de eerste Praktijkdag na de coronacrisis. Je merkt dat recreatiebedrijven inmiddels weer volop nadenken over hun toekomst en weer durven te investeren. Het werken met nieuwe inzichten en nieuwe concepten is voor dit marktsegment essentieel, want de concurrentie in dagrecreatie is ‘stevig’ en de marges staan onder druk.”

Uitbreiding

Ook Thomas Tap van Teamsport E-karting spreekt. Deze van oorsprong Britse keten heeft al 35 locaties in Groot Brittannië en kijkt nu over de grens naar een snelle verdere uitbreiding.

ABN-Amro-bankier Stef Driessen laat zijn licht schijnen over de financierbaarheid van nieuwe leisure concepten. Oud-Eftelingdirecteur Coen Bertens houdt de aanwezigen op voorhand een spiegel voor en wijst erop dat de kern van de gastvrijheidssector altijd om mensen draait. “Van medewerkers naar ambassadeurs en van gasten naar fans!”