Geen regio geselecteerd

Grote vechtpartij aan Plejadenlaan in Bergen op Zoom

Redactie Redactie

Ongeveer twintig jongeren zijn vrijdagavond elkaar met stokken en stalen pijpen te lijf gegaan bij de seniorenflat aan de Plejadenlaan in Bergen op Zoom. De politie heeft moeten ingrijpen en heeft drie verdachten opgepakt.

Een politiewoordvoerder laat weten dat nog wordt onderzocht wat er precies is gebeurd en wie er precies bij de vechtpartij betrokken waren. Een 15-jarige en 16-jarige jongen zijn direct aangehouden. Later is nog een 29-jarige man aangehouden. Vijf mensen hebben aangifte gedaan, omdat zij tijdens de vechtpartij belaagd zouden zijn.

In het najaar van 2017 waren er ook al incidenten in en om de seniorenflat aan de Plejadenlaan. Bewoners werden getreiterd. Met de jaarwisseling werd zelfs een auto van één van de bewoners in brand gestoken. Burgemeester Frank Petter heeft toen maatregelen genomen. De politie is vaker gaan surveilleren en een jongerenwerker is met de jongeren in de buurt in gesprek gegaan. Daarnaast liet de gemeente in maart nieuwe camera’s plaatsen.

“De beelden van deze camera’s komen van pas bij het onderzoek en we vragen getuigen zich te melden bij de politie. Ook mensen die beelden hebben gemaakt met hun mobiele telefoon willen wij graag spreken”, aldus de woordvoerder van de politie.