Roosendaal

Grote zorgen om overlast in Burgemeester Coenenpark in Roosendaal

Het Burgemeester Coenenpark (foto: Christian Traets Fotografie).

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De overlast in het Burgemeester Coenenpark is groot. Omwonenden lopen liever om het park heen dan dat ze er doorheen lopen en kinderen mogen er van hun ouders niet meer spelen. Dat zijn geluiden die Selda Bozkurt van Burgerbelangen Roosendaal te horen krijgt. “Hier moet echt iets gebeuren.”

Omwonenden van het park zijn de overlast beu zegt Bozkurt. “Het duurt nu al bijna een jaar. De buurtbewoners durven nauwelijks nog door het park te wandelen en van de speeltoestellen voor kinderen wordt vrijwel geen gebruik meer gemaakt.”

Bivakkeren

Dat komt vooral door de groepen mensen die samenkomen op de bankjes in het park. “Ze drinken daar veel alcohol, blowen en doen andere zaken.” Hoe die mensen daar komen? “Door de sluiting van voormalige kraakpanden. De mensen die daar gebruik van maakten moeten nu ergens anders bivakkeren.” En dat zouden ze dus doen in het Burgemeester Coenenpark.

Burgemeester Coenenpark (foto: Christian Traets Fotografie).

Door de verschillende meldingen die Bozkurt kreeg van de ongeruste bewoners, besloot de fractievoorzitter raadsvragen te stellen. “Wat ik me vooral afvraag, is of de gemeente überhaupt wel weet welke problemen zich hier voordoen.” Ze hoopt door de vragen bewustwording te creëren. “En dan hoop ik natuurlijk dat er meer handhavers naar het park komen.”

Structuurbeleid

Bozkurt spreekt namens Burgerbelangen Roosendaal als ze zegt dat de partij hoopt op een beter structuurbeleid voor dak- en thuislozen. “Dit kan in de vorm van dagbesteding. Maar ook door betere afspraken en bijvoorbeeld een ruimte waar deze mensen zowel overdag als ’s nachts terecht kunnen.”

Voor nu is het nog wachten op een reactie op de gestelde vragen. “Het is zomervakantie, maar daarna zullen mijn vragen vast beantwoord worden. Ik hoop dat inwoners van Roosendaal naar me blijven komen met problemen of klachten.”

Selda Bozkurt van Burgerbelangen Roosendaal.