Roosendaal

Gymgroep houdt mensen in beweging na langdurige revalidatie

© Nationale Beeldbank

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Atletiekvereniging THOR, Sport Service Noord-Brabant en het Sportloket van het Bravis ziekenhuis starten met een gymgroep om mensen in beweging te krijgen na langdurige revalidatie.

De gymgroep is speciaal voor mensen die klaar zijn met hun revalidatietraject of langdurige behandeling bij de fysiotherapeut. “Het is belangrijk om in beweging te zijn en te blijven. Het verkleint de kans op het krijgen van ziekten of blessures”, vertelt Dirk Harezlak, fysiotherapeut in het Bravis ziekenhuis.

Tussenstap

Harezlak merkt al een tijdje dat mensen na het revalidatietraject of behandeltraject bij de fysiotherapeut niet goed weten wat ze kunnen doen en waar ze zelfstandig verder kunnen met bewegen. “Voor deze mensen zou het heel goed zijn als er een tussenstap komt voordat ze starten bij de reguliere sportgroepen bij verschillende sportverenigingen.”

Oefeningen

Beweegcoach Demy Weertman merkt ook dat er een groep mensen is die tussen wal en schip vallen en is daarom blij dat ze samen met het Bravis en THOR dit initiatief kan starten. “Er worden allerlei oefeningen gedaan die zich richten op het verbeteren van kracht, balans, conditie en algemene lichaamsvaardigheden. Daarnaast wordt er wekelijks een andere sport beoefend waar de deelnemers na de opstapgroep ook mee door kunnen gaan bij een andere sportvereniging.”

De nieuwe gymgroep start op maandag 4 november om 10.30 uur in de gymzaal van Aleco op sportpark Vierhoeven in Roosendaal. Voor meer informatie kun je contact opnemen via [email protected].