Roosendaal

Hakbijlwerpen en curlen in een ijsgrot bij Playdôme: ‘Ze gooiden de deuken in de muur’

Sven de Laet Sven de Laet

In Roosendaal is afgelopen zondag activiteitencentrum Playdôme geopend. Karten door de Alpen, curlen in een ijsgrot of werpen met een hakbijl: het kan er allemaal. De komende jaren moet het nieuwe stokpaardje van ondernemer Nicky Broos miljoenen bezoekers naar de stad lokken.

“Het overvalt ons een beetje”, vertelt Broos, terugkijkend op de eerste dagen. “Door het slechte weer komen er meer bezoekers dan verwacht. We krijgen ontzettend veel last minute reserveringen erbij.”

Toch verloopt het over het algemeen vrij soepel. “Al zijn er altijd kleine dingen waar je tegenaan loopt. We zitten nu nog in de zogenoemde soft opening. Dan zijn er altijd nog wat kinderziektes die eruit moeten. Iedere ondernemer die beweert dat dat niet zo is, heeft nog nooit een eigen zaak gehad.”

Nicky Broos had niet verwacht dat het zó druk zou worden de eerste dagen.

Maar wat die kleine dingen dan zijn? “We wachten nog op de hoesjes voor over de schoenen, die bezoekers kunnen dragen tijdens het bowlen. Die komen van dat schip dat vast lag in het Suezkanaal, dus dat loopt wat vertraging op.”

Hier gooiden ze op de eerste dag al onder die plaat de deuken in de muur.

En ook bij het hakbijlwerpen kwam Broos tot een ontdekking. “We zijn vooraf bij vier andere locaties in Nederland op bezoek geweest. Overal was het voldoende om alleen een beschermende plaat achter het bord te hangen. Maar hier gooiden ze op de eerste dag al onder die plaat de deuken in de muur.” Of de mensen hier niet goed kunnen mikken? “Uhm… Dat ja”, lacht hij. “De extra bescherming komt deze week gelukkig al binnen.”

Minder verrassend zijn de populairste activiteiten tot nu toe. “Karten, lasergamen en bowlen. Hadden we ook wel verwacht, want dat is de standaard top drie als je het hebt over vrijetijdsbesteding.” Al bestaat de kans dat dat binnenkort omslaat. “Ik weet niet wat er in oktober aan de hand is, maar we staan volgepland met vrijgezellenfeesten. Iets zegt me dat het bijlwerpen dan wel populair zal worden.”