Halderberge

Halderberge bedankt vrijwillige zwerfafvalpakkers met cadeautje en tegeltje

Wethouder Sharona Malfait en jonge zwerfafvalpakkers.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Ruim 180 inwoners van de gemeente Halderberge zijn vrijwillig Zwerf Afval Pakker (ZAP’ers). En deze mensen mogen wel eens in het zonnetje gezet worden, vindt de gemeente. Daarom zijn zij vrijdag 23 juni bedankt voor hun bijdrage tijdens een speciaal georganiseerde bijeenkomst. Wethouder Sharona Malfait was persoonlijk aanwezig om ze een geschenktasje en een ‘tegeltje groen’ te overhandigen.

Ongeveer veertig ZAP’ers hadden zich aangemeld voor de bijeenkomst. Daar zaten ook hele jonge vrijwilligers tussen. Zij kregen een speciaal veiligheidshesje van wethouder Malfait om hun bijdrage aan Team Schoon te bekrachtigen.

De Bries presenteerde die dag hoe het Halderbergse Team het doet ten opzichte van andere teams in het land. Ook gaf het een terugblik op de Landelijke Opschoondag. De Brief ondersteunt verschillende gemeenten die werken met ZAP-vrijwilligers. Bijvoorbeeld door te helpen met de registratie en het verstrekken van materialen. Daarna kregen de vrijwilligers een korte rondleiding over de gemeentewerf, en werd er uitgelegd wat er met het door ZAP’ers verzamelde afval gebeurt.

Tegeltje groen

Het bedankje dat de vrijwilligers kregen, bestond onder andere uit een ‘tegeltje groen’. Het is een pakket dat bestaat uit drie duurzame gekweekte vaste planten, en is een link met het NK Tegelwippen waar de gemeente aan meedoet.