Oudenbosch

Halderberge gaat groener kleuren: ‘Wippen is belangrijker dan winnen, of toch andersom?’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Dit jaar vindt het NK Tegelwippen weer plaats. Gemeente Halderberge doet hier ook weer aan mee en wil gaan voor de eerste plaats. Wethouder Thomas Melisse (VVD) heeft buurgemeente Etten-Leur uitgedaagd voor de tegelwip-strijd. Donderdagmiddag werden de eerste stenen ‘gewipt’.

Afgelopen jaar wist gemeente Halderberge een vijfde plaats te behalen in het klassement kleine gemeenten. Dit jaar is de doelstelling bijgesteld en telt maar één plaats, de eerste. Wethouder Thomas Melisse daagt collega wethouder Ger de Weert van gemeente Etten-Leur uit om de strijd aan te gaan met Halderberge. “Natuurlijk is het wippen belangrijker dan het winnen, maar ik draai de slogan toch graag nog even om”, grapt de wethouder.

Van groen word je gelukkig.

Met het wippen van de tegels moeten de gemeentes groener gaan kleuren. Voor iedere gewipte tegel komt er groen voor terug. Voor het klimaat is dit ook nog eens goed vertelt Melisse. “Van groen wordt je gelukkig, tenminste ik wel. Het biedt ook een mooie manier om om te gaan met de hevigere buien die op ons afkomen”.

Wippen is belangrijker dan winnen, maar ik draai hem toch graag even om.

Overal in de gemeente zijn ze bezig met vergroenen stelt Melisse. Maar er valt ook een slag te slaan bij de mensen thuis. “De inwoners kunnen een bijdrage leveren aan het behalen van de nationale titel Tegelwippen. De Wethouder wil hier dan ook best een handje helpen. “Degene die als eerst mijn hulp vraagt om te komen helpen kan op mijn inzet rekenen!”, besluit de wethouder.

De eerste tegels zijn gewipt aan de Spuilaan in Oudenbosch.