Oudenbosch

Overlastlocatie Brouwerijstraat Oudenbosch wordt woonruimte voor starters

Burgemeester Bernd Roks Halderberge

Burgemeester Bernd Roks van de gemeente Halderberge

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Om een einde te maken aan overlast kocht de gemeente Halderberge twee panden aan in Oudenbosch. De twee woningen aan de Brouwerijstraat worden nu als kluspanden verkocht aan starters.

Het betreft de huisnummers 9 en 11, laat de gemeente weten in een persbericht. De panden kosten 195.000 euro per stuk en kopers moeten zin hebben in klussen. Er dient heel wat aan te gebeuren.

Om de verkoop zo eerlijk mogelijk te laten verlopen vindt een loting plaats. En er gelden aanvullende voorwaarden. Geïnteresseerden moeten bij voorkeur uit Halderberge komen en als starter te boek staan. Ze komen in aanmerking voor de starterslening omdat de koopsom van deze panden onder de maximale norm zit. Kopers dienen zelf hier te gaan wonen. Wie dat niet doet krijgt te maken met een boetebeding. Op vrijdag 24 februari van 9.00 tot 12.00 en zaterdag 15 februari van 10.00 tot 13.00 uur kunnen geïnteresseerden de kijkdagen bezoeken.

Bijzondere aanpak, met een duidelijke reden

Tijdens de raadsvergadering van 23 maart maakt burgemeester Bernd Roks bekend wie de kopers worden. De bestuurder legt uit waarom voor deze aanpak is gekozen: “We hebben deze panden als gemeente gekocht om overlast in de Brouwerijstraat tegen te gaan. We willen hiermee de leefbaarheid en veiligheid vergroten in Oudenbosch. Soms moet je als gemeente bijzondere maatregelen nemen en de aankoop van deze twee panden is zo’n bijzondere maatregel. En hiermee slaan we twee vliegen in één klap. We stoppen overlast in deze straat en we bieden twee starters uit Halderberge een unieke kans op een huis in een nog steeds lastige huizenmarkt.”