Geen regio geselecteerd

Half miljoen handtekeningen voor sluiting kerncentrale Doel

Raymon Mens Raymon Mens

De kerncentrale in Doel blijft de gemoederen niet alleen in onze regio bezighouden. Ook in het Belgische Tihange staat een vergelijkbare installatie die vaak problemen heeft. Een petitie die oproept tot sluiting van Doel en Tihange is onlangs meer dan een half miljoen keer ondertekend.

De petitie werd niet alleen door Nederlanders, maar ook door bezorgde inwoners van Duitsland en België ondertekend. De in Nederland verzamelde handtekeningen werden afgelopen woensdag aan de organisatoren overgedragen. Zij hebben vrijdag samen met Belgische en Duitse initiatiefnemers de petitie aanbieden aan vertegenwoordigers van de Belgische atoomwaakhond FANC in Brussel.

Meer druk op Belgische politiek

Fractievoorzitter Evert Weys van de Bergse partij GBWP was vrijdag aanwezig bij het overhandigen van de petitie. Hij merkt dat veel inwoners van onze streek zich zorgen maken over de centrale die vaak stilgelegd wordt, bijvoorbeeld door de ontdekking van scheurtjes.

Of de petitie ook echt gaat helpen, is nog maar de vraag. De beslissing om de centrales wel of niet te sluiten moet door de Belgische overheid worden genomen. De petitie moet voor de nodige druk zorgen.