Halsteren

Halsterseweg Noord gaat op de schop: dit zijn de gefaseerde plannen

Maarten Elst Maarten Elst

De Halsterseweg Noord gaat vanaf 10 januari definitief op de schop. In tien fases wordt het gedeelte tussen de rotonde bij de Steenbergseweg tot aan de Randweg in Bergen op Zoom volledig gerenoveerd. De werkzaamheden duren bijna anderhalf jaar. De tiende en laatste fase vindt begin volgend jaar plaats. Bedrijven als Intratuin blijven daardoor tijdens de kerstperiode gewoon bereikbaar voor winkelend publiek. Doorgaand verkeer wordt anderhalf jaar lang omgeleid.

Na ruim dertien jaar bakkeleien gaat de Halsterseweg op 10 januari 2022 definitief op de schop. Nu het asfalt in steeds slechtere staat verkeert, is het de hoogste tijd om de werkzaamheden van start te laten gaan. Het aannemersbord staat inmiddels aan weerszijden van de straat.

Van noord naar zuid

Het begon in 2008 met een plan om de riolering te vervangen. Niet veel later kwam een complete herinrichting van de smalle straat ter tafel. Na de zienswijzen van de burgers wordt er de komende anderhalf jaar gewerkt aan de herinrichting van de Halsterseweg. In het nieuwe plan dat uitgevoerd wordt komt er een smalle berm tussen de rijbaan en de fietspaden aan beide kanten. Hierdoor moet de verkeerssituatie stukken veiliger worden, geeft KWS Infra aan in het definitieve plan.

Begin januari start de aannemer op het noordelijkste punt van de Halsterseweg: de rotonde naar de Steenbergseweg. Vanaf daar gaat het, in tien fases, van de noordzijde tot aan de Randweg aan de zuidzijde van de weg.

De werkzaamheden worden in 10 fases verdeeld. Er wordt 10 januari gestart vanaf de rotonde Vogelenzang. Met een beetje geluk komt de aannemer voor de bouwvak tot voorbij de afslag naar Intratuin. Het laatste deel wordt pas begin 2023 aangepakt. Dat heeft alles te maken met de bereikbaarheid van het tuincentrum tijdens de kerstperiode volgend jaar.

YouTuber legt uit

Voor de eerste fase van de verbouwingen is een omleidingsroute in het leven geroepen. KWS Infra heeft de hulp ingeroepen van YouTuber Noël Dekkers uit Hoogerheide om scholieren de makkelijkste weg naar Bergen op Zoom te vertellen. Op het YouTube-account en Instagramaccount van ‘Pak die veilige Route!’ zal de vlogger per fase van de werkzaamheden uitleggen hoe scholieren het beste naar school kunnen rijden.

Op de website www.halstersewegnoord.nl is meer informatie over elke fase van