Roosendaal

Halve Marathon van Roosendaal uitgesteld tot volgend jaar

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Halve Marathon van Roosendaal gaat dit jaar niet door. De organisatie heeft besloten het evenement uit te stellen tot volgend jaar. De Halve Marathon stond gepland voor 28 juni aanstaande. De nieuwe datum is zondag 27 juni 2021.

De organisatie van de Halve Marathon van Roosendaal vindt dat er de komende maanden nog te veel onzekerheid is door de coronacrisis. Alle evenementen in Nederland zijn tot 1 juni verboden. Wat er na 1 juni wel of niet zal mogen, is nog niet duidelijk. Dat alles “zorgt voor grote onzekerheid in de nabije toekomst,” schrijft de organisatie op haar website.

Daarom heeft de organisatie besloten de Halve Marathon niet door te laten gaan. Het evenement slaat een jaartje over en wordt gehouden op zondag 27 juni 2021. Deelnemers die zich al hadden ingeschreven voor dit jaar krijgen hun inschrijfgeld terug. Als je mee wilt doen met de Halve Marathon van 2021 moet je je opnieuw inschrijven. Meer informatie is te vinden op de website van de Halve Marathon van Roosendaal.

Gezondheid speelt doorslaggevende rol

De eerste prioriteit van de organisatie is de veiligheid van alle betrokkenen. “In onze besluitvorming heeft het maatschappelijke aspect, met name de gezondheid van en voor alle betrokkenen, deelnemers, toeschouwers, vrijwilligers een doorslaggevende rol gespeeld.”

Ook geld speelt een rol in de beslissing. De Halve Marathon van Roosendaal is voor een groot deel afhankelijk van sponsorgeld en giften. “Ook sponsoren van de Halve Marathon van Roosendaal voelen de financiële gevolgen van de coronacrisis. De organisatie is van mening dat het voortzetten van gesprekken en het aangaan van contracten daarom moreel niet gepast is.”