West-Brabant

Hamsteren zorgt voor gigantisch probleem voedselbank

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

De gevolgen van de uitbraak van het coronavirus worden met de dag groter voor de voedselbank. Dat zegt Corry Damen van voedselbank Goed Ontmoet.

De zorgen zijn tweeledig. Aan de ene kant is de stichting bang dat er vrijwilligers ziek worden of om een andere reden uitvallen. Maar dat lijkt op dit moment nog mee te vallen. Een veel groter probleem is de gestokte aanvoer van voedsel. Deze week kreeg de voedselbank minder dan de helft van wat ze normaal binnen krijgt bij het centrale magazijn aan de Abraham de Haanstraat in Bergen op Zoom.

“Als het hamsteren zo doorgaat, hebben we een gigantisch probleem. Het mag toch niet zo zijn dat we volgende week geen voedsel meer hebben voor de 1100 monden die we te voeden hebben?”, vraagt voorzitter Damen zich hardop af.

Bij het ophalen van de voedselpakketten op de uitgiftepunten worden strikte maatregelen toegepast. Hierdoor blijft het veilig voor de vrijwilligers en de klanten. Goed Ontmoet heeft uitgiftepunten in de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Steenbergen, Woensdrecht, Tholen en Roosendaal. Mensen die ziek zijn, wordt gevraagd om iemand anders het pakket op te laten halen.

De stichting hoopt dat er toch nog bedrijven zijn die kunnen helpen met voedsel. Goed Ontmoet doet een oproep aan horecabedrijven die dicht moeten en misschien nog wel eten in huis hebben dat anders over datum gaat.