Roosendaal

Han van Midden geïnstalleerd als burgemeester van Roosendaal

Burgemeester Han van Midden © Gemeente Roosendaal/Timo Reisiger

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Han van Midden is donderdagavond geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Roosendaal. Dat gebeurde tijdens een bijzondere raadsvergadering in theater De Kring.

Han van Midden volgt Jacques Niederer op die bijna negen jaar burgemeester was van Roosendaal. In zijn toespraak vertelde hij toegankelijk en bereikbaar te willen zijn als eerste burger van Roosendaal. “Dus als je me ziet lopen of fietsen; ik maak graag een praatje. Verder wil ik graag ‘knopen leggen’ door inwoners, gemeente, instanties en bedrijven met elkaar in contact te brengen en blijvend aan elkaar te verbinden.” Van Midden sloot af met de woorden dat hij als import-Roosendaler met de nodige trainingen een echte Tullepetaon wil worden.

Beëdiging

Van Midden legde de eed af in handen van commissaris van de Koning, Wim van de Donk. Vervolgens kreeg de nieuwe burgemeester de voorzittershamer en ambtsketen overgedragen. Bij de beëdiging was ook de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb aanwezig. Van Midden was tot voor kort raadsgriffier van deze stad.

Voorafgaand aan de ceremonie was er ook een video te zien waarin Han van Midden ‘undercover’ als verslaggever de straat op ging om kennis te maken met de gemeente Roosendaal en haar inwoners. Het filmpje is terug te zien via deze link.