Roosendaal

Han van Midden is de nieuwe burgemeester van Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Han van Midden is de nieuwe burgemeester van Roosendaal. Dat is net bekendgemaakt tijdens de gemeenteraadsvergadering van Roosendaal.

Han van Midden is 42 jaar en woont in Rotterdam. Hij is nu nog griffier van deze gemeente. Maar vanaf oktober gaat hij dus Jacques Niederer vervangen als burgemeester van Roosendaal. Niederer heeft eind vorig jaar aangekondigd te stoppen. Daarna hebben bijna 1500 Roosendalers mogen aangeven waaraan hun nieuwe burgemeester zou moeten voldoen.

Eisen voor sollicitanten

De mening van de Roosendalers werd vertaald naar de profielschets. De sollicitanten moesten voldoen aan enkele basiseisen. De nieuwe burgemeester van Roosendaal moest in elk geval integer zijn, onafhankelijk en verbindend. Maar ook betrokken, daadkrachtig, communicatief, besluitvaardig en deskundig. En Van Midden is dus degene die het best bij deze beschrijving zou moeten passen.

Eerste reactie

Van Midden zegt in een eerste reactie: “Ik ben enorm trots dat ik ben voorgedragen voor het mooiste ambt van de prachtige gemeente Roosendaal. Het vervult mij met trots dat ik zoveel vertrouwen krijg van de gemeenteraad. Ik kijk er naar uit om de Roosendalers snel te ontmoeten, te spreken en in het hart te sluiten.”

Van Midden wordt hoogstwaarschijnlijk op donderdag 3 oktober geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Roosendaal.