Roosendaal

Handhaving verwijdert ruim 100 verkeerd gestalde fietsen bij station

© Archief ZuidWest TV

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Handhavers van de gemeente Roosendaal hebben woensdagmiddag een fietsenactie gehouden op het Stationsplein in Roosendaal. Hierbij zijn 107 fietsen verwijderd die buiten de fietsenrekken gestald stonden.

De gemeente wil het Stationsplein zo opgeruimd mogelijk houden. Daarom worden er regelmatig acties gehouden waarbij verkeerd gestalde fietsen worden verwijderd.

Waarschuwing

Handhaving Roosendaal waarschuwde vorige week al voor de actie op Social Media. Daarnaast heeft de gemeente de borden waarop staat hoe je je fiets moet stallen onlangs vernieuwd. Deze borden staan bij de fietsenstallingen op het Stationsplein. Ook zijn alle fietsen die buiten de rekken stonden afgelopen week voorzien van een waarschuwingslabel.

Goede doel

De fietsen die zijn verwijderd worden dertien weken lang gestald op het terrein van team Openbare Werken aan de Gewenten in Roosendaal. De eigenaar kan daar zijn fiets ophalen op dinsdag-, woensdag- of donderdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur. Dit kost wel 20 euro. Fietsen die na dertien weken niet zijn opgehaald en nog goed bruikbaar zijn, worden geschonken aan een goed doel.