Bergen op Zoom

Handtekening onder nieuw complex voor S&L Zorg in Bergse wijk De Markiezaten

Wethouder Patrick van der Velden (links) zet zijn handtekening onder de overeenkomst. © S&L Zorg.

Maarten Elst Maarten Elst

De handtekeningen zijn gezet. Zorgorganisatie S&L Zorg en de gemeente Bergen op Zoom ondertekenden donderdagmiddag een koopovereenkomst voor het perceel Beemdkroon. Dit perceel komt in de nieuwbouwwijk De Markiezaten in Bergen op Zoom. Daar moet een nieuw zorgcomplex worden gerealiseerd voor 46 bewoners. Beide partijen hopen dat het complex in 2023 is gerealiseerd.

Marjolijne Lewis, bestuurder bij S&L Zorg, is erg blij met de aankoop van de grond. “We kunnen nu moderne en ruime woningen bouwen voor onze bewoners, gericht op de toekomst”, vertelt ze. In het nieuwe zorgcomplex is er plaats voor 46 bewoners. Deze bewoners zijn nu woonachtig op andere locaties van S&L Zorg.

Start begint in 2022

In het jaar 2023 moet het nieuwe zorgcomplex worden opgeleverd. Het complex moet de huidige woningen aan de Portugalstraat en de Diepenbrocklaan in Bergen op Zoom en het woonzorgcomplex in Wouw vervangen. “Op de nieuwe woonlocatie krijgen alle bewoners, in tegenstelling tot de huidige woningen, een eigen badkamer en pantry. Je kunt het vergelijken met een woonstudio. Daarnaast komt er ook een gezamenlijke woonkamer en keuken, want groepswonen blijft het uitgangspunt van onze organisatie.”

S&L Zorg hoopt in 2022 te kunnen starten met de bouw.