Hoogerheide

Hang je wens in de kerstboom: Lions Club laat er zo veel mogelijk uitkomen

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Schrijf je wens op een kerstklok, hang ‘m in de kerstboom van de gemeente Woensdrecht en wie weet: misschien laat de Lions Club Woensdrecht Zuidkwartier je wens wel uitkomen. De Wensboom staat sinds donderdag weer in de hal van het gemeentehuis in Hoogerheide. Je kunt er tot en met 8 januari je wensen in ophangen.

Door: Bianca van Vugt

Vorig jaar werden er 36 wensen opgehangen in de kerstboom van de gemeente Woensdrecht. De Lions Club Woensdrecht Zuidkwartier kon daar 11 wensen van laten uitkomen. “We hopen dit jaar op een groter aantal,” laat de Lions Club weten.

De kerstboom van de gemeente wordt een Wensboom door hem vol te hangen met speciale kerstklokken, waarop je je wens kunt schrijven. Je hoeft niet bang te zijn voor je privacy, want alle details over je wens hang je niet in de boom, die schrijf je op een apart formulier. Naast de Wensboom staat een containerbus waar je het formulier in kwijt kunt. Je hebt de tijd tot en met vrijdag 8 januari.

Steuntje in de rug in lastige tijd

De week daarna gaan vier leden van de Lions Club alle wensen bekijken. Ze zoeken er de haalbare en bruikbare wensen tussen uit. “Het gaat er vooral om dat we die mensen, die dat steuntje in de rug in deze lastige tijd extra nodig hebben, op een of andere manier blij maken, omdat ze dat echt verdient hebben,” legt de Lions Club uit. “Veelal zal het gaan om een vrijwilliger of een groepje van vrijwilligers die dat verdienen. In goed overleg gaan we dat steuntje in de rug verstrekken, maar wel op een veilige manier met in achtneming van de geldende corona maatregelen.”

De coronacrisis heeft er ook voor gezorgd dat de Lions Club minder activiteiten heeft kunnen houden en minder sponsorinkomsten binnen heeft gekregen. Maar de leden willen dat dit niet ten koste gaat van de Wensboom. “Juist nu is de Wensboom belangrijker dan ooit en is besloten om alle wensen ook nu weer de aandacht te geven die ze verdienen,” belooft de Lions CLub. “Daarnaast hebben we met dank onze jaarlijkse actieverkoop van chocoladeletters toch een mooi bedrag kunnen inzamelen om wensen te kunnen vervullen. We danken alle afnemers voor deze ondersteuning.”

Eind januari is duidelijk welke wensen uitkomen

De vier leden van de Lions Club die de wensen beoordelen, hopen daar eind januari mee klaar te zijn. “Alle indieners van een wens krijgen van ons bericht (ook wanneer hun wens niet wordt vervuld),” beloven ze. Al geven ze wel aan dat het lastig kan zijn. “Daarom hebben wij wel het uitdrukkelijke verzoek aan de indieners om de gegevens duidelijk en leesbaar in te vullen, zodat het voor ons geen onoplosbare puzzels worden; dat zou immers jammer zijn. Voor onze inwoners hopen we weer op veel kerstklokken met wensen in de gemeentelijke kerstboom.”