Bergen op Zoom

Hans Ensing stopt als voorzitter Raad van Bestuur Bravis ziekenhuis

Hans Ensing stopt als voorzitter Raad van Bestuur van het Bravis © Archief ZuidWest TV

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Hans Ensing stopt op 1 oktober 2020 als voorzitter van de Raad van Bestuur van het Bravis ziekenhuis. Dat heeft het ziekenhuis vrijdag bekendgemaakt.

Ensing heeft 30 jaar voor het ziekenhuis gewerkt. Eerst voor het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom en na de fusie met het Franciscus in Roosendaal voor het Bravis ziekenhuis. In die jaren realiseerde hij onder meer omvangrijke verbouw- en nieuwbouwprojecten. Ook was hij verantwoordelijk voor de ziekenhuisfusie in 2015.

Grote bijdrage

Op landelijk niveau bracht Ensing ziekenhuizen samen als bestuurslid van de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen en als voorzitter van de Samenwerkende Chipsoft Ziekenhuizen. “Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan de lokale, (boven)regionale en landelijke ziekenhuiszorg, waarbij hij steeds zocht naar samenwerking met interne en externe betrokkenen”, aldus de Raad van Toezicht.

Bianka Mennema zal per 1 oktober 2020 de voorzittersfunctie van Ensing overnemen. In januari 2020 start een wervingsprocedure voor een tweede bestuurder, naast Mennema.