Lepelstraat

Hans Peter Verroen (CDA, plaats 55): ‘Meer aandacht voor onderwijs’

Han Verbeem Han Verbeem

Woensdag 17 maart kiest Nederland een nieuwe Tweede Kamer. Ook in West-Brabant staan de kandidaten in de startblokken en voeren met hun partijen volop campagne. ZuidWest Update sprak met een aantal van deze kamerleden-in-spé. Wat beweegt hen en wat hebben ze voor ónze regio in Den Haag in petto? Vandaag de tweede in de serie: Hans Peter Verroen uit Lepelstraat, kandidaat 55 voor het CDA.

Hans Peter Verroen (58) is raadslid in Bergen op Zoom en bestuurder bij waterschap Brabantse Delta. Zijn politieke sporen heeft hij in de regio ruimschoots verdiend en nu doet hij een gooi naar het Kamerlidmaatschap. Plaats 55 is geen verkiesbare positie, daar is Verroen zich van bewust. Hij heeft voorkeursstemmen nodig om in de Tweede Kamer gekozen te kunnen worden. Maar als het politieke ambt hem in Den Haag roept, dan zal hij daar zeker gehoor aan geven – zo zegt hij.

Bereikbaarheid

Verroen woont in Lepelstraat, een kleine maar hechte woonkern in het noorden van de gemeente Bergen op Zoom. Het CDA hecht sterk aan de kleine kernen zoals deze, benadrukt het kandidaat-Kamerlid. Hij maakt zich daarom sterk voor het behoud van voorzieningen, zoals basisscholen. Verroen wijst naar een verlaten bushokje. Deze heeft geen functie meer want sinds ruim een jaar rijdt er geen bus meer door Lepelstraat. Wegbezuinigd, en daar kan Verroen nog steeds niet over uit. “Wij willen dat ook dit gebied bereikbaar blijft.”

Meer aandacht

Onderwijs verdient so wie so meer aandacht, stelt Verroen. “Zeker in deze coronatijd, nu jongeren in een sociaal isolement zijn beland.” Maar ook voor het voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs wil hij zich sterk maken. Méér geld, meer waardering voor de leerkrachten en ook mogelijkheden voor jongeren om te kunnen studeren. Die moeten zich nu in de studieschuld steken om een opleiding te kunnen voltooien. “Het gaat wel om de mensen die onze toekomstige samenleving opbouwen”, merkt hij op.

Zorgzaamheid

De politicus voelt zich thuis in Lepelstraat. “Het CDA gelooft in de kracht van kleine gemeenschappen, van hechte samenlevingen met zorgzaamheid voor elkaar”, zegt hij. De kleine kernen zijn wat hem betreft zeker geen vergeten gebied en daar mag Den Haag zich ook meer bewust van worden. “De samenleving, dat is het totaal van kleine groepen en woonkernen. Met die boodschap wil ik naar Den Haag gaan.”