Roosendaal

Hap Stap Festival Roosendaal gaat tóch door: ‘Maar noem het geen evenement’

Maarten Elst Maarten Elst

Net als talloze andere evenementen leek het er niet op dat het Hap Stap Festival dit jaar zou doorgaan. Tijdens het evenement, jaarlijks in Roosendaal gehouden tijdens het Pinksterweekend, kunnen bezoekers proeven van wat culinaire hoogstandjes van de Roosendaalse horecagelegenheden. Een drive-thru werd geopperd, maar dat bleek verkeerstechnisch niet mogelijk. In tijdvakken van een halfuur leggen de maximaal 360 deelnemers aanstaande zaterdag een parcours af langs de aangesloten Roosendaalse horecazaken.

Het was passen en meten voor organisatoren Maaike Matthijssen en Joeri Cloosterman. “Wanneer is iets een evenement en wanneer niet? Die vraag hebben we aan de gemeente gesteld”, vertelt Matthijssen, tevens bekend van het Wapen van Roosendaal. “Twee weken geleden vroeg de uitbaatster van Lunchcafé Lente mij of ik het festival alsnog wilde organiseren. Hap Stap is inmiddels een begrip in Roosendaal, mensen koppelen het aan het vrije Pinksterweekend. Uiteindelijk heb ik het samen met Joeri opgepakt en gaan we zaterdag in een alternatieve vorm aan de slag.”

Cloosterman is blij voor de horeca-eigenaren in Roosendaal: “Zo kunnen ze nog voor de heropening hun vaste klanten zien en informeren wat er de komende tijd wel en niet kan.”

Aanmelden via Facebook

Wie zaterdag mee wil doen met het alternatieve Hap Stap Festival, kan zich aanmelden via Facebook. Op de pagina van Hap Stap Festival kan men in het aanmeldformulier een tijdvak aanvinken en krijgt hij/zij een bevestigingsmail. “Met deze mail kom je zaterdag tijdens je tijdvak naar Hotel Tongerlo waar de route begint. Voor twee euro koop je een tas en per eetgelegenheid kan je een gerechtje van 5 tot 7,5 euro kopen en thuis opeten”, aldus Matthijssen.