Roosendaal

Hartenwensen in Roosendaalse kerstboom

In 2020 konden mensen hun hartenwens in de kerstboom naast het Oude Raadhuis hangen

Redactie Redactie

Traditiegetrouw staat een metershoge kerstboom bij het Oude Raadhuis in de binnenstad van Roosendaal. Woensdag 9 december werden er lichtjes in gehangen, maar de boom was nog wel beetje kaal. Afgelopen week werden hartenwensen in de boom gehangen.

Door: Vincent Krijtenburg en Roland Pijnen

Roosendaal Citymarketing en CultuurCompaan riep iedereen op om mee te helpen de boom dit jaar extra mooi te versieren en zijn of haar eigen hartenwens in de boom te hangen. Heel wat mensen konden zich vinden in die oproep. De boom hangt vol met hartenwensen, dromen en de Protestantse Kerk en Sint Norbertusparochie hebben er sterren in gehangen. “Dit jaar zijn er weinig evenementen. We wilde iets moois doen met een beetje betekenis”, zegt Myra van der Laak van Roosendaal Citymarketing.

Wensboom

De kerstboom is elk jaar rond deze tijd een bekend beeld in de binnenstad van Roosendaal. De boom is versierd met allerlei lichtjes en sterren. Het zorgt voor sfeer in het winkelend hart van Roosendaal. Dit jaar is daar iets leuks aan toegevoegd. Het is niet zomaar een boom, maar een wensboom. Tot en met 17 december konden wensen ingeleverd worden alvorens ze in de boom gehangen zijn.

Hartenwens

Volgens het volksgeloof kan een zogeheten hartenwens in de wensboom wonderen doen verrichten. Als een wens écht uit je hart komt, zou die in vervulling moeten gaan. Er zijn 40 inzendingen binnenkomen. Er zijn knutselwerkjes van stof, hout en wilgentakken gemaakt. Middels een ingestuurde wens wilt iemand de zorg een hart onder de riem steken en er zijn mensen die gezond hopen te blijven.