Hoogerheide

Harthijs de Vries uit Friesland houdt leiding in Woensdrechtse Wielerzomer

Jarno Meijling won de dagrit in Hoogerheide (foto: © Leon Verbraecken)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Friese wielrenner Harthijs de Vries blijft aan de leiding bij de elite/beloften in de Woensdrechtse Wielerzomer. Zaterdag was in Hoogerheide de derde wedstrijd van de ronde. De rit werd gewonnen door Jarno Meijling, maar De Vries hield genoeg punten voor de eerste plaats in het klassement. Roan Konings uit Oudenbosch was de winnaar bij de junioren.

Door: Bianca van Vugt

Een flinke bui leek even roet in het eten te gooien zaterdag. Maar de zon kwam snel weer door. De deelnemers van de Woensdrechtse Wielerzomer hadden daar mazzel mee. En het publiek langs het parcours natuurlijk ook. De bezoekers zagen de Friese renner Harthijs de Vries uit de ploeg CTM Vlasman zijn macht verstevigen. Hij blijft eerste in het algemeen klassement van de elite/beloften.

Hoge snelheid met weinig kopgroepen

De wedstrijd was genieten. “De snelheid in het peloton was vanaf het begin hoog en er ontstonden daardoor maar weinig kopgroepen,” aldus de Stichting Wielercomité Huijbergen. De rit werd gewonnen door Jarno Meijling van WC De IJsselstreek. Hij bleef Lars Oreel en Huub Deelstra voor. Maar het puntenverschil was niet genoeg om De Vries van de leiderspositie in het klassement te stoten.

De Stichting Wielercomité Huijbergen was blij met de deelnemers van de Woensdrechtse Wielerzomer. “Bij de elite/beloften was weer een sterk deelnemersveld aan het vertrek,” aldus de organisatie. “Menig Continentale ploegen waren afgereisd naar Hoogerheide: CTM Vlasman, CTM Metec TKH, VolkerWessels-Merkx, Coers Cycling Club, Leopard Procycling en NWV Groningen.”

Ruim 80 renners bij de jeugd

Ook de junioren hadden zaterdag een wedstrijd in Hoogerheide. Er stonden ruim 80 renners aan de start. “Iedereen was blij dat er weer een wedstrijd gereden mocht worden. Dit allemaal volgens de Corona regels,” legt de organisatie uit. De junioren hielden de snelheid hoog en er onstonden geregeld kopgroepjes. Uiteindelijk streed een kopgroep van 5 renners voor de overwinning. Roan Konings uit Oudenbosch bleek de snelste te zijn. Hij finishte voor Koert van Oosten en Rowdy Reunis.

In totaal worden er 5 wedstrijden gereden in de Woensdrechtse Wielerzomer. De vierde wedstrijd is op zaterdag 5 september in Putte. De jeugd start die middag om 16.45 uur en de elite/beloften beginnen om 18.00 uur.