Roosendaal

“Heel veel zin om naar het nieuwe Norbertus te gaan!”

Sita Kengen Sita Kengen

Na de kerstvakantie gaan de leerlingen van het Norbertus als het goed is terug naar de oude vertrouwde locatie. De bouw en renovatie van de school aan de Lyceumlaan in Roosendaal is in volle gang. Deze week vierden de werklieden een feestje. Het hoogste punt van de nieuwbouw is bereikt!

Het terrein aan de Lyceumlaan in Roosendaal ligt er erg modderig bij. Niet gek als je bedenkt dat ze hier al meer dan een jaar aan het verbouwen zijn. “We hebben lang gewerkt om er een goed ontwerp van te maken en we zijn nu druk met de bouw bezig”, vertelt projectmanager Coen van der Heiden.

Het huidige gebouw van het Norbertus bestaat deels uit nieuwbouw, maar ook een groot deel van het oude gebouw blijft bestaan, dit is namelijk gemeentelijk monument. “De hele onderwijsvisie is opnieuw vormgegeven, in een soort passende behuizing. Het wordt een enorme verrijking voor de stad.”

Verbouwing

“Al sinds de oorlog kent het gebouw veel aanbouw, het is daardoor heel erg versnipperd geraakt. Met de huidige onderwijsvisie paste dat niet meer”, vertelt Van der Heiden. Ook vanuit het milieu en duurzaamheid is het belangrijk dat het gebouw vernieuwd wordt.

Sinds vorig jaar februari zijn ze bezig met de verbouwing. Hierbij kwamen enige obstakels kijken. “We hebben een tijdje gezocht naar niet gesprongen explosieven. Gelukkig bleek dat uiteindelijk niets te zijn. Wel hebben we wat kogels uit de tweede wereldoorlog gevonden.” Ondanks deze kleine problemen is alles volgens plan verlopen.

Voor onze schoolkrant mochten wij aanwezig zijn.

Hoogste punt

Op 7 mei is het bereiken van het hoogste punt gevierd. Daarbij zijn niet alleen de bouwvakkers, maar ook een aantal docenten en leerlingen van de school aanwezig. “Het hoogste punt is bereikt bij de bouw van onze nieuwe school, voor onze schoolkrant mochten wij daarbij aanwezig zijn”, vertelt de dertienjarige Julia Antens. Zij schrijft deze dag samen met haar vriendinnen artikelen voor de krant. Ook maakt ze foto’s van de dag en maakt ze een vlog.

“Wij hebben al wat beelden mogen zien van de nieuwe school en het wordt echt heel mooi”, zegt de dertienjarige Jasmijn Heshof. “Het wordt ook een hele groene school en ik heb er gewoon heel veel zin in.” Met z’n tweeën mochten ze de vlag hijsen om het hoogste punt te vieren.

Het is wel een mijlpaal.

Ook Van der Heiden is blij het punt bereikt te hebben. “Het is wel een mijlpaal. Het is vooral een feestje voor de bouwers”, vertelt hij. Op het terrein is een frietkraam te vinden waar alle aanwezigen wat lekkers kunnen halen. “Na veel rondvragen kom je toch altijd uit op een frietkraam”, zegt hij lachend.

Rondleiding

Aan het einde van de dag geeft facilitair manager Debbie Roobol een rondleiding door het gebouw aan vijf leerlingen van de school. Met grote ogen zien zij wat hun nieuwe schoolgebouw allemaal te bieden heeft. Ook Van der Heiden kan al helemaal voor zich zien hoe alles eruit komt te zien. “Het wordt echt nog heel anders en veel mooier dan het er nu uitziet.”