Heerle

Heerle kijkt terug op bijzondere maar mooie carnaval

Deze deelnemer van de kleurplaatactie is blij met z'n pannenkoek. (foto: Stichting Kindercarnaval Heerle)

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Ze kijken in Puitelaand nu al terug op een geslaagde carnaval. Vanwege corona was het er anders dan anders maar wel één die bewees dat het feest ook op afstand is te vieren. Dat wil niet zeggen dat men het er volgend jaar weer zo wil overigens. Daarop vooruitkijken is nog wat lastig maar het nieuwe motto is er al, voor 2022: ‘We Gaon’t Oe Voorspelle’

Door: Hans-Jorg van Broekhoven

Stichting Kindercarnaval Heerle is niet ontevreden over hoe het feest hier verliep. Het heeft de carnavalsvierders op een andere wijze dan gebruikelijk toch dicht bij elkaar gebracht, al moest er veel worden aangepast.

Niet alleen het virus was daarvoor verantwoordelijk overigens. Het pannenkoeken eten werd vanwege het winterse weer een week verplaatst. Daarom kregen de winnaars van de kleurplaatactie pas afgelopen vrijdag hun pannenkoek thuisbezorgd. Dat wil niet zeggen dat er minder van werd genoten.

Uitglijers

De sleuteloverdracht had eveneens heel wat voeten in de aarde. Die was online te volgen en ook hier speelde Koning Winter een rol. Pas na een omweg en wat valpartijen kwam de sleutel in handen van de twee voorzitters van Stichting Kindercarnaval Heerle. En ondanks die bittere kou werd op hetzelfde moment bij de leden van de KBO en Zonnebloem Heerle-Moerstraten een kaartje bezorgd, als teken dat ze niet vergeten waren.

Eveneens online was Puitelaand Ed Talent te volgen, een digitale opeenvolging van playback en andere kunsten. De bijbehorende award was tot grote verrassing zelfs voor Paplaand. Luuk en Nova gaven een geweldige show weg en dat verdiende de eerste prijs. Charlotte werd verdienstelijk tweede en er was bovendien een mooie derde plaats voor Jelmer.

Puzzelen, puien en paraderen

Daarnaast waren er de nodige spellen, prijzen en puzzels. Zo presenteerde Remco Paesschen de Puitelaandse Bingo en was er een puzzeltocht voor het hele gezin, gezellig door de sneeuw en langs de versierde gevels. Zondag werd bekend dat de mooiste gevel dit jaar in de acacialaan was gevonden. De tweede prijs viel in de Beukenstraat en de derde in de Ekelstraat. Het feest werd afgesloten met het online Puitelaands Karrekes Kijke. Met een bonte stoet aan creaties, van een echte carnavalswagen tot Lego en zelfs een zelfgebakken creatie. Het was allemaal zo de moeite waard dat iedere deelnemer gewonnen heeft.

Vooruitkijken

Maandagavond is om 20.11 uur het nieuwe motto bekend gemaakt. Dat moet een kijkje in de toekomst gaan geven, al is nu nog weinig met zekerheid te zeggen. Voor 2022 wordt het ‘We gaon’t oe voorspelle’. Wat precies? Dat moet nog blijken, maar gehoopt wordt natuurlijk op een carnaval waarin echt samenkomen en bijvoorbeeld een polonaise lopen weer kunnen.