Heerle

Heerl’k Winterfeest mag alsnog subsidie aanvragen

Foto: stichting Heerl'k

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Stichting Heerl’k mag toch nog subsidie aanvragen voor de organisatie van het Heerl’k Winterfeest in Heerle. En ook andere organisaties mogen nu nog proberen subsidie te krijgen voor hun evenementen.

De subsidie voor het Winterfeest in Heerle werd afgewezen, omdat de stichting Heerl’k te laat was met aanvragen. Dat kwam onder andere omdat de website waarop de subsidie moest worden aangevraagd niet goed werkte. Ook werd de datum waarop de aanvraag binnen moest zijn naar voren verschoven, van januari naar september. En dus was Heerl’k te laat en kreeg geen geld.

Volgens Roosendaalse Lijst was het overmacht. Fractievoorzitter Eric de Regt vond dat de stichting alsnog gewoon 3000 euro moest krijgen. Maar daar gingen de andere politieke partijen niet zo maar in mee. De gemeenteraad van Roosendaal heeft er pittig over moeten vergaderen.

Subsidiepot heropend

De VLP kwam met het idee om de subsidiepot ‘Maatschappelijke initiatieven’ gewoon weer open te stellen voor alle organisaties. Er zit namelijk nog ruim 60.000 euro in het potje. En daar voelde de gemeenteraad wel wat voor.

Stichting Heerl’k mag dus opnieuw een subsidie aanvragen voor het Winterfeest in Heerle. Ook andere organisaties die geld nodig hebben voor evenementen in het najaar mogen subsidie aanvragen.