Roosendaal

Heijnen Digitaal Beter gaat buitengebied van glasvezel voorzien

Redactie Redactie

De buitengebieden van Roosendaal zullen binnenkort een glasvezelnetwerk krijgen. Dat werd donderdagochtend in café De Bakker in Moerstraten bekendgemaakt. Silvia en René Heijnen van “Heijnen Digitaal Beter” hebben een speciaal bedrijf opgericht om dit plan te realiseren.“Buiten Gewoon Snel BV” zal kort na de bouwvak van 2019 starten met de aanleg van het glasvezelnetwerk.

Hoewel er begin 2019 pas meer duidelijkheid zou komen, vertelden Silvia en René Heijnen hoe zij te werk zullen gaan en wat zij van plan zijn met de buitengebieden van Roosendaal. Silvia Heijnen, directeur van Heijnen Digitaal Beter en met een flinke bak ervaring met de glasvezel-materie, vertelt dat een snelle betrouwbare glasverbinding tegenwoordig onmisbaar is. “Voor studerende kinderen, thuiswerkers en beveiligers, maar vooral voor agrarische bedrijfsvoering is veilige, stabiele en snelle verbinding enorm belangrijk. Het was hard nodig.”

Prijs

De prijs is nog niet vastgesteld, maar volgens Silvia Heijnen zullen zij niet veel afwijken van omliggende gemeenten. “Wij willen het betaalbaar houden voor deze buitengebieden, omdat wij het belangrijk vinden dat ook zij kunnen genieten van snel internet. Betrouwbaar, supersnel en toekomstbestendig.”

Lokale ondernemers

Wethouder Cees Lok is trots op de plannen van het stel uit Heerle. “Ik ben heel blij dat er een ondernemer is opgestaan die ons buitengebied van glasvezel wil voorzien. Nog leuker is het dan om te merken dat het een lokale ondernemer is die deze klus tot zich gaat nemen. Op deze manier wordt Roosendaal ook in de buitengebieden steeds beter digitaal bereikbaar.”