Roosendaal

Hekken rond WielerExperience nodig wegens breken coronaregels

Foto: © Shutterstock

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De stichting WielerExperience gaat extra bouwhekken zetten rond het terrein in Roosendaal. Je mag vanwege de coronacrisis nu niet fietsen of crossen op de WielerExperience, maar daar trekken sommige mensen zich niets van aan.

De WielerExperience in Roosendaal is gesloten vanwege de coronacrisis. Maar sommige mensen houden zich niet aan de regels en gaan toch fietsen of crossen op de baan. En daar zit de stichting niet op te wachten. “Onder normale omstandigheden zouden wij natuurlijk heel erg blij zij als de WielerExperience “onweerstaanbaar” is. Echter, dit zijn geen normale omstandigheden!” aldus de stichting.

De stichting heeft overlegt met de gemeente Roosendaal en besloten het terrein nog verder af te sluiten. Er worden daarom extra bouwhekken neergezet om mensen buiten te houden.

Boetes van 435 en 400 euro

Als je betrapt wordt op de WielerExperience, gaat je dat flink wat geld kosten. De boete voor het overtreden van deze coronaregel is 435 euro per persoon. Als je met meer dan 2 mensen bij elkaar bent, krijg je een extra boete van 400 euro per persoon. Dat is voor het overtreden van het samenscholingsverbod. Als je je niet aan de regels houdt, kan een fietsrondje op de WielerExperience je dus in totaal 835 euro kosten.

De WielerExperience roept dan ook op om vooral niet te komen. Het fietspark is niet voor niets gesloten. “De moraal van het verhaal: blijf weg totdat wij het signaal geven dat je weer welkom bent,” aldus de stichting op Facebook.