West-Brabant

Helft bestuur voedselbank Goed Ontmoet opgestapt

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Het broeide blijkbaar al langer binnen het bestuur van Stichting Goed Ontmoet. De voedselbank beschikt in zes West-Brabantse gemeenten over uitgiftepunten en heeft het er druk mee. Toch waren er verschillen van inzicht, dermate hoog oplopend dat nu drie van de zes bestuurders vertrokken zijn.

Door: Hans-Jorg van Broekhoven

Voorzitter Corry Damen wil er zelf niet over uitweiden. Ze verwijst door naar Jan van Pul, voorzitter van de Raad van Toezicht. Die wil er iets meer over kwijt maar ook hij houdt het betrekkelijk op de vlakte. “Er is inderdaad wat meningsverschil geweest tussen bestuursleden, waardoor er drie besloten hebben om hun functie neer te leggen.” Het conflict speelde blijkbaar al even en ging met name over de toekomst van de voedselbank, aldus Van Pul. Veel meer wil hij er niet over kwijt voorlopig. “Er zijn maatschappelijke ontwikkelingen waar je misschien iets mee moet.”

Verstrekking gaat gewoon door

Mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank hoeven zich geen zorgen te maken, verzekert de bestuurder. De hoofdtaak is nooit in gevaar geweest, meldt hij. “Alle honderdvijftig vrijwilligers zijn keihard bezig die voedselverstrekking overeind te houden, die zal er zeker niet onder lijden.” Er volgen nog gesprekken met de vrijwilligers over de nieuwe plannen, die pas daarna publiek worden gemaakt. Het overgebleven bestuur, bestaande uit voorzitter Corry Damen, Ton Ringersma en Ton Rasink, is al op zoek naar nieuwe collega’s om weer op volle sterkte te komen.