Roosendaal

Helft van de woningen op de Wipwei al verkocht

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De eerste 15 verkoopcontracten voor een stadswoning op De Nieuwe Wipwei zijn getekend. Daarmee is de helft verkocht. De Nieuwe Wipwei is het eerste nieuwbouw-woningblok in de te ontwikkelen wijk Stadsoevers.

De gemeente maakt De Nieuwe Wipwei op dit moment bouwrijp. Ontwikkelaar Nederlandse Bouw Unie start in het voorjaar met de bouw van de 30 woningen tussen de Pater Damiaanstraat en het park Wipwei. Door hun verscheidenheid zorgen ze voor een divers en rijk straatbeeld. Er zijn dwarskappen, langskappen, platte daken, verschillende kleuren metselwerk en verschillende ‘kijkvensters’. Wethouder Toine Theunis: “Dat er belangstelling voor deze woningen is, begrijp ik. In Roosendaal is de laatste jaren niet veel nieuwbouw gerealiseerd. Mensen pakken hun kans om in de buurt van het centrum in een splinternieuwe en duurzame woning te wonen. Stadsoevers is ook een karakteristiek gebied dat historie uitademt.”

Tussen de eerste 10 kopers is een Indoor Skydive-arrangement verloot, een knipoog naar het DNA van de toekomstige wijk; eigenzinnig en voor nieuwsgierige mensen. Toekomstige bewoners Manon van Rijsbergen en Rick Keldermans kwamen als winnaars uit de bus en mochten uit handen van wethouder Toine Theunis en Séverine Blok van de Nederlandse Bouw Unie de Indoor Skydive-cheque in ontvangst nemen.

Foto: Timo Reisiger