Roosendaal

Henk Klaucke is de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Roosendaal

Kitty Joachems Kitty Joachems

Op 1 juni nam Elmar Franken als gemeentesecretaris/algemeen directeur afscheid van de gemeente Roosendaal. Na zijn vertrek werd Hans Mulder waarnemend gemeentesecretaris en zocht de gemeente naar een nieuwe gemeentesecretaris.

Gisteren liet de gemeente in een persbericht weten dat Henk Klaucke na een intensieve en uitvoerige sollicitatieprocedure door de benoemingscommissie is gekozen. Hij wordt in deze functie de eerste adviseur voor het college van burgemeester en wethouders. Klaucke is vijfenvijftig jaar en werkt al bijna dertig jaar als leidinggevende in verschillende organisaties. Sinds 2009 werkt hij bij de gemeente Ridderkerk waar hij sinds februari 2012 werkte als gemeentesecretaris/algemeen directeur.

De gemeente omschrijft hem als persoonlijk, betrouwbaar en resultaatgericht. Klaucke zelf is enthousiast over zijn nieuwe baan. “Ik voel veel energie en passie om samen met vele anderen te gaan werken aan de mooie uitdagingen en kansen binnen de gemeente Roosendaal. Ik draag graag mijn steen bij aan de visie en alle ambities die ik proefde tijdens de gesprekken met mijn nieuwe collega’s.”

Klaucke start op 1 januari 2024. Tot die tijd blijft Mulder als waarnemend gemeentesecretaris/algemeen directeur.