West-Brabant

Hennepkwekerijen gevonden in Roosendaal en Ossendrecht

Redactie Redactie

Op dinsdag 21 maart heeft het hennepteam in Roosendaal, Tholen, Ossendrecht en Sint Willebrord hennepkwekerijen gevonden en geruimd. Er zijn drie personen aangehouden.

 

In Roosendaal werd in een woning aan de Van Goghlaan een werkende kwekerij gevonden met 364 hennepplanten. Uit onderzoek werd vastgesteld dat de kwekerij al langdurig in gebruik was en er meerdere oogsten geweest waren. Er was een aftakking gemaakt op het energienetwerk waardoorde afgenomen energie niet geregistreerd werd. De woning is direct van het energienetwerk afgesloten. De bewoner is aangehouden en verhoord.

In Ossendrecht werd ook een kwekerij gevonden in een woning aan de Ariensstraat. Op de bovenverdieping stonden in drie slaapkamers zogenoemde kweektenten. In deze tenten vond het team in totaal 128 grote hennepplanten. In de woning werden restanten aangetroffen waaruit bleek dat er eerdere hennep oogsten geweest zijn. Ook hier werd de elektriciteit illegaal afgetakt. De woning is vanwege diefstal van de elektriciteit afgesloten van het netwerk. Er werden geen mensen aangetroffen bij de kwekerij.

In Tholen en Sint Willebrord zijn ook hennepkwekerijen gevonden. Beide eigenaren zijn aangehouden en worden verhoord.