Bergen op Zoom

Hennepkwekerijen opgerold in Bergen op Zoom en Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het hennepteam van politiedistrict Markiezaten heeft dinsdag weer een hennepruimdag gehouden. Op drie adressen in Bergen op Zoom en Roosendaal werden kwekerijen aangetroffen.

Op de zolder van een woning aan de Damastberg in Roosendaal werd een hennepkwekerij met 166 planten gevonden. Onderzoek wees uit dat er eerdere oogsten uit deze kwekerij zijn behaald. De elektriciteit werd illegaal afgetakt. De woning is gelijk van het energienetwerk afgesloten. Er was niemand in het huis aanwezig.

Jonge hennepplanten

In een woning aan de Augustalaan in Bergen op Zoom werd op de bovenste verdieping een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden 148 jonge hennepplanten. Ook hier werden eerdere oogsten gerealiseerd en werd de elektriciteit illegaal afgetakt. De woning is per direct afgesloten van het energienetwerk. Er zijn geen verdachten aangehouden.

Twee hennepkwekerijen

Tenslotte werden in een woning aan de Paulusberg in Bergen op Zoom in de kruipruimte en garage hennepkwekerijen gevonden. In de eerste ruimte stonden in een kweektent 56 forse hennepplanten. In een afgeschermd deel van de garage stonden 152 grote hennepplanten. Hier zijn ook eerdere oogsten behaald en werd de elektriciteit illegaal afgetakt. Ook deze woning is afgesloten van het energienetwerk. De politie heeft niemand kunnen aanhouden.