Bergen op Zoom

Hennepruimdag in Bergen op Zoom en Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Politieagenten van het politiedistrict De Markiezaten hebben dinsdag weer een hennepruimdag gehouden. Op adressen in onder andere Bergen op Zoom en Roosendaal werden verschillende kwekerijen aangetroffen.

In een woning aan de Genestetlaan in Roosendaal werd een hennepkwekerij aangetroffen die verdeeld was over drie ruimtes. Er stonden in totaal 464 hennepplanten. In de woning was niemand aanwezig. De stroom werd illegaal afgetakt.

Drogerij en 120 planten

Op de zolder van een huis aan de Brechterhoeflaan in Bergen op Zoom werd een droog en verwerkingsruimte voor hennep aangetroffen. In de schuur achter de woning troffen agenten meerdere goederen aan waarmee een kwekerij opgezet kan worden. Bij het volgen van de elektriciteitskabels werd ook een in werking zijnde hennepkwekerij met 120 oogstrijpe planten gevonden in een garagebox bij de woning.

Omdat de kwekerij al langer in bedrijf was en omdat er eerder al geld was verdiend met de kweek van hennep, is de auto van de 31-jarige bewoner van het huis in beslag genomen. De stroom werd ook bij dit huis illegaal afgetakt. Het energiebedrijf heeft de woning direct afgesloten van het netwerk, maar na een betaling van 6500 euro werd hij ook meteen weer aangesloten.