Bergen op Zoom

Heroes for Heroes fietst 19.350 euro bij elkaar

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De achtste editie van Heroes for Heroes heeft zaterdag 19.350 euro opgebracht. Heroes for Heroes is een spinningmarathon waarbij jong en oud op de fiets stappen om zoveel mogelijk geld op te halen voor landelijke en lokale doelen gelieerd aan kanker.

De cyclingmarathon werd voor het eerst gehouden in het cultuurgebouw van scholengemeenschap ‘t Rijks in Bergen op Zoom. De laatste vijf edities waren in Gebouw-T.

Superheroes

In de zaal stonden 72 fietsen. Deze waren gedurende de dag nagenoeg allemaal bezet. De fietsmarathon werd geopend door zeventig leerlingen van verschillende basisscholen. Tussen 12.00 en 19.00 uur mochten de volwassenen zich van hun beste kant laten zien. Onder leiding van een instructeur en opzwepende muziek werd door de deelnemers echt alles gegeven. Op het podium stonden vijf fietsen voor de ‘superheroes’ die non-stop 7 uur op de fiets zaten.

Uitblazen en napraten

Na een sportieve dag konden de Heroes uitblazen en napraten in de Heroes Lounge. Buiten op het schoolplein stonden foodstrucks met pizza’s, broodjes en pasta. Ook was er een saplab. Kinderen konden zich uitleven op een springkussen. Het evenement werd afgesloten met een afterparty.

Een groot deel van de opbrengst van Heroes for Heroes gaat naar de Roparun, Stichting Ankie, Hospice De Markies en Vrienden van Amphia.