Roosendaal

Herontdek Roosendaal met Radman

Maarten Elst Maarten Elst

Naast theater De Kring is in korte tijd een reuzenrad herrezen. Met de interactieve theatervoorstelling Radman nemen bezoekers plaats in het reuzenrad en (her)ontdekken ze de stad op een bijzondere manier. Radman, tevens het hoofdpersonage van het theaterstuk, vertelt het verhaal van Roosendaal aan bezoekers die enkel op vrijdag 25 september en zaterdag 26 september hun rondje mee kunnen draaien.

Door: Maarten Elst

Het creatieve brein achter Radman bestaat uit Jellie Schippers en Myriam Van Gucht. ,,Tijdens de lockdown in België bedachten we hoe het mogelijk zou zijn om alsnog naar het theater te gaan”, vertelt Schippers. ,,Daarvoor zijn we uitgekomen bij het reuzenrad en het verhaal van Radman. Mijn collega gaat als eerste het reuzenrad in, waarna we uittekenen waar we de verrassingen langs de kant van het reuzenrad plaatsen.”

Koptelefoon

Door middel van een koptelefoon krijgen bezoekers een interactieve theatervoorstelling voorgeschoteld. Radman, het hoofdpersonage van het theaterstuk, vertelt het verhaal van Roosendaal. ,,We gaan natuurlijk niet te veel verklappen, het is aan de Roosendaler om zijn of haar stad op een unieke manier te herontdekken”, vertelt Van Gucht.

Twee dagen

Wie een rondje mee wil draaien in het reuzenrad moet snel zijn. Enkel op vrijdag 25 september en zaterdag 26 september draait het reuzenrad in het centrum van Roosendaal. ,,Er zijn nog tickets”, verzekert Schippers. ,,De theatervoorstelling is doorlopend open. Je kunt enkel met je gezinsleden of mensen uit je bubbel plaatsnemen in het reuzenrad. Na elk rondje worden de plekken grondig gereinigd.”

Een plekje in het reuzenrad van het Vlaamse theaterduo kost 7,50 euro per persoon. Wie met het hele gezin komt, krijgt groepskorting. Zaterdagavond 19 uur eindigt de voorstelling en wordt het reuzenrad weer afgebroken.