Roosendaal

Heropening Cruyff Court in Westrand

Redactie Redactie

De jongeren uit de Westrand kunnen sinds woensdag weer voetballen op het vernieuwde kunstgrasveld van het Cruyff Court. Wethouder Toine Theunis opende samen met de Johan Cruyff Foundation het nieuwe veld. Het veld bestond namelijk al sinds 2006 en men wilt dat het veld minstens nog 10 jaar meegaat.

Bij het Cruyff Court is ook een watertappunt in gebruik genomen. Met dit watertappunt worden kinderen gestimuleerd om gezond kraanwater te drinken in plaats van sport- en energiedrankjes. Zo wordt ook zwerfafval rondom de Cruyff Courts voorkomen.

“Dat de kinderen uit Roosendaal weer een balletje kunnen trappen op het Cruyff Court in Westrand is natuurlijk fantastisch. Veel talenten hebben vanuit de Cruyff Courts de weg gevonden naar de ‘grote’ voetbalstadions. Maar buiten dat is het voor onze jeugd heel belangrijk dat zij de mogelijkheid hebben ergens te kunnen sporten. Sport en met name de breedtesport biedt namelijk veel kansen en mogelijkheden om de leefomgeving van onze inwoners kwalitatief te verbeteren ” aldus wethouder Toine Theunis.

Mede dankzij de extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij en de samenwerking met de gemeente kunnen de komende tien jaar weer kinderen in de wijk sporten. Volgens Niels Meijer was dit zeker nodig. “Dankzij deze nieuwe kunstgrasvelden zorgen we dat het trapveldjes zijn waar de jeugd trots en zuinig op is.”