Bergen op Zoom

Heropening Wereldwinkel groot succes

Redactie Redactie

De heropening van de Wereldwinkel aan de Kremerstraat zal door menig aanwezige niet vergeten worden. De winkel veranderde haar naam naar Fair Dichtbij, veranderde haar hele uitstraling én assortiment. Na het doorknippen van het lintje was er als klap op de vuurpijl een optreden van The African Mamas uit Zuid-Afrika, die op dit moment in Nederland zijn voor hun kersttour.

De heropening startte om 15:45 uur. De winkel zag er spiksplinternieuw uit. Hetgeen wat opviel was dat er geen eten meer te koop is in de winkel. Ton Ringersma, voorzitter van het bestuur van Fair Dichtbij, vertelt dat hun doel bereikt is. “Wij begonnen met het verkopen van fair trade producten als statement. Nu alle supermarkten dat ook doen, hoeven wij dat niet meer te doen.”

Verandering

Fair Dichtbij gaat geen eten meer verkopen, maar gaat een hele nieuwe start maken met het assortiment. Ringersma: “De Wereldwinkel staat nog altijd voor een betere beloning voor de makers van de producten in ontwikkelingslanden. Daarom hebben we ervoor gekozen om nu ons vooral te gaan richten op kleding, tassen en sieraden uit het buitenland.”

African Mamas

En wat is er nou mooier dan een buitenlandse show in de winkel aan de Kremerstraat? Als kers op de taart na de geslaagde opening kwamen The African Mamas voor een optreden in de winkel. Met een aantal a capella liedjes van een geweldig hoog niveau kregen ze van alle aanwezigen een hard applaus. Na de show praatten ze nog even wat met de gasten en werden ze bedankt door het bestuur van Fair Dichtbij.