Bergen op Zoom

Het Bergse stadhuis samen kopen was een grap met een ondertoon

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Een 1 april grap met een serieuze ondertoon. Zo is de actie van Ruud Elst het beste te omschrijven. Hij kondigde zondag aan een website te lanceren die mensen oproept samen het Oude Stadhuis van Bergen op Zoom te kopen.

Via www.ons-stadhuis.nl konden geïnteresseerden zich melden, vertelde Ruud ons in een korte videoreportage. De site bestaat echt maar je al officieel inschrijven kon nog niet. En dat gaat ook niet gebeuren. Het is een grap, maar wel één met een onderliggende boodschap.

Statement

De zeer betrokken Bergenaar wil op deze manier een statement maken. Hij vindt het verschrikkelijk dat Bergen op Zoom een aantal historische panden in de verkoop doet, om zo de door bestuurders en politiek zelf veroorzaakte financiële problemen te verminderen en te bezuinigen op onderhoud. En daar is ie niet de enige in, dat valt niet alleen te zien in bovenstaand filmpje maar blijkt ook uit de vele reacties die hij kreeg. Dus er mag zeker gelachen worden om zijn stunt maar hij hoopt ook dat het college een monument als het Oude Stadhuis heel snel officieel van de verkooplijst haalt.