Geen regio geselecteerd

Het Brabants ‘Benkske’ komt op het Tongerloplein

Het Brabants 'Benkske' krijgt een plek op het Tongerloplein in Roosendaal © ZuidWest Update

Redactie Redactie

De gemeente Roosendaal gaat het Brabants ‘Benkske’ op het Tongerloplein zetten. De bank met de mozaïek van de Brabantse vlag werd cadeau gedaan door de Noord-Brabantse commissaris van de Koning Wim van de Donk namens de provincie.

 

Op zaterdagmiddag 9 juni om 15:30 onthult Van de Donk het bankje op het Tongerloplein. Burgemeester Jacques Niederer neemt het cadeau namens de stad in ontvangst. Het bankje wordt door de provincie cadeau gedaan vanwege het 750 jaar bestaan van de stad.

Op dezelfde dag vindt op het Tongerloplein ook de Leerlingenmuziekdag plaats. Het Benkske wordt ook wel ‘social sofa ’genoemd en is niet alleen bedoeld om uit te rusten na een wandeling, maar ook als ontmoetingsplek. Burgemeester Niederer is erg blij met het cadeau:”Ik ben verheugd dat ik namens de gehele Roosendaalse bevolking dit cadeau in ontvangst mag nemen. De provincie schenkt ons hiermee niet alleen een prachtig kunstwerk, het heeft nog een sociale functie ook. Het ‘benkske’ komt op een mooi ‘plekske’ in onze stad te staan”, zegt hij tegen BN DeStem.